top of page

Föreningen

Laga mat? Städa? Bygga hinder? Baka? Sälja mat/fika? Planera tävlingar? Fatta beslut? Vad tycker du om? Ditt engagemang gör skillnad! 

Kalmar Hästsportklubb är en ideell förening som drivs av sina medlemmar.
Sedan 2023 har föreningen anställd personal med uppgift att driva ridskoleverksamhet.
Klubben äger anläggningen, vilket innebär höga kostnader gällande drift och förbättringar av anläggningen. För att klara av kostnaderna är klubben beroende av intäkter från tävlingar, caféverksamhet, medlemsavgifter och annan försäljning. Varje krona som blir överskott går direkt in i föreningen. Detta innebär att du som ideell kraft är oerhört viktig för vår förening. Du är klubben!

Vi behöver dig som kan göra punktinsatser på tävlingar, fixardagar med mera och vi behöver dig som gärna sitter med i någon av våra sektioner eller grupper. Hur vill du bidra? Ta kontakt med ansvarig person nedan, vare sig det gäller punktinsats eller om du vill sitta med i en sektion/grupp. Det går också bra att prata med någon i personalen så hjälper de dig vidare. 

Cafésektionen – en sektion med två huvuduppgifter, dels ”vardagsdriften”med enklare försäljning i Café Högaffeln under veckorna och dels tävlingsdagar med matlagning och försäljning under tävlingar. Kontakta Carola Kumpula – barbalola@live.se

 

Sponsorgruppen – gillar du att jaga sponsorer? Tycker du om att hitta sätt att dra in pengar till klubben, brinner du för att hålla i olika försäljningar? Kontakta Helena Ackesjö – ackesjo@yahoo.se 

 

Tävlingssektionen – planerar framför allt hopptävlingar. Vi behöver dig som vill engagera dig i sekretariat, domartorn, banan, parkering med mera. Vill du sitta med i sektionen, kontakt Hanna Wengdahl. – 0709990148 

 

Vill du göra en punktinsats som funktionär under en tävling? Håll utkik efter våra funktionärslistor där du kan skriva upp dig. 

 

Anläggningsgruppen – är du bra på att planera byggprojekt, eller hejare på att byta glödlampor, batterier, måla, snickra, bygga etc kontakta Fredrik Tengström – 070-5790670 

 

Säker och trygg – Gruppen som arbetar för en säker och trygg miljö i stallet, ett blandat arbete med bland annat brandronder, handlingsplaner och policydokument. Kontakta Jenny Ringqvist – jenny.ringqvist79@gmail.com

 

Styrelsen – vill du vara med och fatta beslut om klubbens verksamhet? Vill du ha ett ansvarsområde att driva i rätt riktning? I styrelsen jobbar vi brett med insikt i alla grupper och sektioner ovan. Är du intresserad av att sitta med i styrelsen ta kontakt med vår valberedning. 

 

Ungdomssektionen – är du ungdom under 26 år är du automatiskt med i ungdomssektionen och kan även engagera dig i ungdomsstyrelsen. Kolla in US flik här på hemsidan och ta kontakt med dem. 

 

Försäljning – Ett annat viktigt bidrag till klubben är din insats vid försäljningar. Det har vi ungefär två gånger om året och då säljer vi bland annat kakor, Ravelli, New Body och liknande. Information sätts upp i stallgången inför en försäljning!

 

Du som rider på ridskolan är medlem i föreningen Kalmar Hästsportklubb. Genom föreningen får du också din olycksfallsförsäkring som skyddar dig som medlem om olyckan är framme.

bottom of page