top of page

Igenridning

Just nu får vi många frågor om igenridning, vi har därför sammanställt information så att det blir tydligt. 

 

- Vilka regler gäller vid igenridning? Igenridningar erbjuds i mån av plats och max två gånger per termin och elev. Du är alltså inte garanterad att kunna rida igen när du avbokad din lektion. 

 

- Hur avbokar jag min ridlektion? Avbokningar för nästkommande lektion görs i din elevportal på första sidan när du loggat in. Ju tidigare du avbokar din ridlektion, desto enklare för både dig och andra att kunna boka igenridning. Under fliken "mina aktiviteter", "grupper" kan du klicka på "information" längst ut till höger och sedan kommer det upp en rullista med alla terminens lektioner där du kan avboka lektioner längre fram. Direkt när du avbokat kan du boka igenridning under fliken "mina aktiviteter". Du kan alltså boka igenridning innan du missat en lektion, om du avbokar i god tid. 

 

- När kan man rida igen? Platser för igenridningar läggs ut löpande i Academy och baseras på andra som avbokar, en avbokad plats blir möjlighet för någon annan att rida igen. I din elevportal får du upp alternativ för igenridning, ibland kan du inte rida igen i alla grupper du får upp, du ska försöka boka igenridning i en grupp som heter likadant som din egen eller är på en motsvarande nivå (fråga gärna din instruktör). 

 

- Vem får den lediga platsen? När du hittat en igenridning som passar din nivå kan du ställa dig i kö på den lediga platsen. Sedan inväntar du ett godkännande eller ett avslag som du får på mailen. När platserna delas ut tas först och främst hänsyn till vem som först ställde sig i kö, sedan är det också viktigt att vi ser att nivån och den lediga hästen passar eleven. 

 

- Varför erbjuder ni drop-in platser men dessa går inte att boka som igenridning?

I vuxengrupper där vi inte har fulltecknat med elever väljer vi att ha de lediga platserna öppna för drop-in bokning. Detta är en förutsättning för att gruppen ska kunna bestå, och inte splittras, då det inte är ekonomiskt försvarbart för oss med för mycket tomma platser. Igenridning erbjuds därför endast på platser som avbokats av annan. 

 

Sammanfattningsvis är det alltså viktigt att avboka i tid och därefter vara lite ihärdig i att hitta lediga platser om man vill nyttja sina igenridningar.

bottom of page