top of page

Nivåer

Här kan du läsa mer om gruppnivåerna på vår ridskola. Vi följer ridsportförbundets plan och indelning av grupper samt arbetar utifrån deras prov och program för klättring i nivå. Vill du läsa mer om hur du går upp en nivå och vad som krävs? Klicka på fliken “märkestagning”. 

Som elev är man kvar i en färggrupp flera terminer. Det varierar hur många, mellan 2-5 terminer är helt normalt att vara på en och samma nivå innan man genomför märket och kliver upp ett steg. Är du osäker på din nivå eller vill veta mer om vad ditt barn bör öva på så kan du alltid fråga din instruktör. 

Nybörjare rider i 30 min (inklusive upp- & avsittning) och byter häst som regel var tredje gång. Färggrupper rider i 45 minuter (inklusive upp- & avsittning) och byter häst som regel var femte gång. 

Gul
Röd
Grön
Vit
Nybörjare
Ridlekis
Barngrupper

Barn börjar som nybörjare och blir sedan en färg. Du kan läsa mer om vad man tränar på i respektive färggrupp i PDF:en här: https://www.sisuforlag.se/wp-content/uploads/2019/11/17045-ryttarm-rken-utbildningsplan.pdf

TGR - Träningsgrupper

Vuxna och TGR delas in från steg 1-4 där svårighetsgraden varierar. Vuxna och TGR rider i 50 min och byter häst som regel var sjätte gång.

TGR level 3
TGR level 2
TGR level 1
Vuxen M.4
Vuxen M.3
Vuxen M.2
Vuxen M.1
Vuxengrupper

Vuxna och TGR delas in från steg 1-4 där svårighetsgraden varierar. Vuxna och TGR rider i 50 min och byter häst som regel var sjätte gång.

bottom of page